02 september 2013

Mera värd

Då det inte skulle hända så mycket på Dalslands aktiviteter idag har Johanna och jag studiedag. 

Jag har precis avslutat webbkursen Mera Värd. En mycket bra kurs tycker jag. I vår klass faller sig värdskapet naturligt. Det är en självklarhet att man tar emot en gäst på ett bra sätt och att man ska behandla varandra schysst.

Men hur många gånger har man inte varit med om ett otrevligt bemötande av en människa som känner att du bara är jobbig; någon som måste klaras av så fort som möjligt, träffat en stressad person som inte har tid att lyssna på det du vill säga, eller bara känslan av att inte synas.

Eller de gångerna man träffat någon som verkligen SER dig, hela dig. När du pratar med en vän som verkligen lyssnar och tar till sig det du säger och hjälper sig komma fram till en lösning på ett problem. Det är ju en fantastisk känsla! Eller hur!?

Vilken tur att Annki fixade den här kursen åt oss. Värdskapet kan falla sig naturligt, men med rätt hjälp kan man ta det steget längre. Börja tänka hur man på ett bra sätt tar sig an både gäster, patienter, främmande människor, kollegor och vänner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar