30 maj 2014

Kebnekaise 2014


KEBNEKAISE 2014
 
Den 11 augusti är det dags att ge sig av.  Skoskav, trötta knän och vätskebrist är säkert några av problemen som vi kommer att stöta på.  Såklart väntar en oerhört rolig och upplevelserik resa för oss.  Resan kommer att starta i Göteborg där vi senare flyger gemensamt upp till Kiruna. Från Kiruna kommer vi att ta oss till fots till vår slutdestination 19 km västerut. Där kommer vi att slå upp ett basläger som kommer vara vår utgångspunkt de kommande 7 dagarna.
Förutom att bestiga Kebnekaises södra topp som är 2104 m.ö.h  så kommer vi även att göra lite andra utflykter så som att besöka silverfallet som är ett mäktigt fall som forsar i östra delen av Singivagge. Vi kommer även att göra en dagstur till Tarfala som är Kebnekaisefjällens mest spektakulära dalgång med några av landets största glaciärer.
Under veckan kommer vi att bo tre och tre i fjälltält och laga vår mat på stormkök.
Vi kommer att försöka ta med oss så mycket mat som får plats i våra ryggsäckar resten kommer vi att köpa på fjällstationen.
Vi kommer att förbereda oss inför resan genom att träna så mycket vi bara kan i sommar för att kunna njuta av toppbestigningen fullt ut.
Ha det underbart!

//Sebastian, Peter, Martin, Jonna, Killen, Gabriel, Emelie, Linus, Emma, Malin J, Malin S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar