30 maj 2014

Äventyr i Nepal


När tankarna om tredje terminen och vår 16 veckor långa praktik började komma så visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på. Vi ville vara halva tiden i Sverige och den andra halvan någon annanstans i världen, frågan var bara vart?

En av våra klasskompisar skulle till Nepal, vilket lät väldigt spännande och vi kom senare i kontakt med ett företag som arrangerar resor och expeditioner i Asien. Efter att ha läst på deras hemsida verkade Earthbound Expeditions vara ett väldigt bra företag och vi frågade om vi kunde få ha vår praktik hos dem i Nepal. Vi fick snart ett positivt besked och ägaren, Mr. Rajan, verkar väldigt snäll och hjälpsam.
Tillsammans med honom har vi bestämt att vi ska gå på en vandring till Mount Everest base camp med företaget och ha praktik på deras kontor en vecka innan för att hjälpa till med förberedelserna inför vandringen och en vecka efter för utvärdering och uppföljning.
Så i höst åker vi till Kathmandu i Nepal. Vi kommer att bo hemma hos Mr. Rajan och hans familj som har ett litet B&B i utkanten av staden och i närheten av Raniban forest. På det viset kommer vi att komma den nepalesiska kulturen närmare och kommer förhoppningsvis lära oss mer av språket och deras seder.
Vårt mål med resan förutom att få lära känna nya personer i en annan kultur är att se hur det är att jobba i ett expeditionsföretag i ett land som Nepal som har så mycket olika äventyrsmöjligheter.
Namaste J


                                                        //Emma Gunnarsson & Gabriel Holm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar