27 augusti 2013

Hälsningar från Dalsland

Hej gott folk! Här kommer en liten uppdatering från Johanna och Ida. Vi befinner oss på Dalslands Aktiviteter i en liten liten håla som heter Steneby i Dalsland. Här kan man rida hästar, klättra, åka ziplina, höghöjdsbana, skjuta pilbåge och luftgevär, hoppa från stolpe och gunga jättegunga och flera andra roliga aktiviteter. (och nej- Dalsland är inte Dalarna, det kan ni googla. Ni nya Turister kommer så småningom lära er detta lite mera grundligt).

Så här ser det ut på vår praktikplats:

Vi är på landet...

"Perrongen" är näst intill obefintlig i Dals-Långed där vi klev av tåget...


Inne i en tipi nere vid en av lägerplatserna. Luktar fantastiskt gott av allt granris.

Utsikten från köksfönstret från vårt första boende precis vid aktivitetscentret.

Daglig syssla- Ha ihjäl så många flugor som möjligt.

Innan vi ska upp i cirkelbanan 10 meter ovanför mark. 


En av stationerna på cirkelbanan.

Tömma, städa och fylla på badtunnor.

Johanna och jag satt kvar en kväll för att söka jobb och efter någon timma kom Jocke från Restaurangen upp med ett glas vin till oss var. Vilken lycka! Där har vi service-mind. Eller bara en jäkligt schysst människa :)

Nya kompisen. Vi har lovat att om han söker Grimman nästa år så kommer han in. Garanterat.

Till vår stora lycka har vi även fått prova på att skjuta pistol!! Jag som länge velat prova på det var helt i extas resten av dagen!!

Efter tre nätter flyttade jag och Johanna till ett nytt boende ca 2 km från centret. Från början hade vi inget rinnande vatten och vi fick gå på toa, duscha och hämta porslin och diska i stallet. Men vi trivs riktigt bra i vårt nya hem. 

Idag har vi varit ute och ridit i strax över 1,5h. Jag har galopperat för första gången. 3 gånger! Sjukt kul!! :D Johanna var riktigt nöjd också att få sitta på hästryggen igen.

Ha det bra folk!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar