19 november 2014

Nepal - Everest base camp

Vi är nu inne på vår fjärde vecka i Nepal och tiden går väldigt fort! 
Landet är otroligt olikt Sverige och vi får uppleva nya saker hela tiden, det är väldigt spännande. Första veckan här hjälpte vi till på kontoret som Earthbound Expeditions har i Kathmandu. Vi hade inte jättemycket att göra men vi hjälpte till så gott vi kunde. Mycket marknadsföring får vi jobba med vilket verkar uppskattas väldigt mycket.
Dom senaste två veckorna har vi spenderat uppe i Himalayas och vandrat till everest base camp. Det var en helt fantastisk resa trots att man blev trött efter många dagars vandring och hög höjd. Jag (Emma) mådde konstigt nog värst första dagen sen var inte höjdsjukan så stort problem. Vi hade fint väder för det mesta och fick se massor med fina berg. Till everest base camp lyckades vi komma också så det känns väldigt bra. Men det svåraste var att bestiga Kala Pahttar som är 5550 m.ö.h. och det gjorde vi tidigt för att se soluppgången över Mount everest. Vi lyckades komma upp till slut även fast det var jobbigt! Vi har fått se många andra vandrare, mött yakar, hästar och åsnor och ätit förvånansvärt bra mat. Vi känner oss mycket nöjda med turen. Gruppen vi gick med var jättebra likaså vår guide Maule. 
Igår flög vi (några timmar försenade) från Lukla som är en av världens farligaste flygplatser men det gick bra och vi landade säkra i Kathmandu. Det kändes konstigt att komma tillbaka till kaoset i huvudstaden efter lugnet uppe i bergen.
Idag är vi tillbaka på kontoret och i veckan ska vi nog åka och titta på barnhemmet som företaget har byggt upp. Dit kan man göra volontärresor så vi tänkte kolla hur det är. Sen sista tiden funderar vi på om vi ska åka till Chitwan nationalpark och gå på safari men det är inget bestämt ännu.

Vi hoppas att alla ni andra har det bra :)






Kramar från Emma och Gabriel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar